Myllyn pizza (resepti)
![Myllyn pizza](/sites/default/files/images/Myllynpizza.jpg)
Tässä erittäin maukas pizzaresepti! Ohje on helppo ja lopputulos sopii nautittavaksi hyvien ystävien seurassa, aikuisten koti-iltana, kisastudiossa ja vaikkapa koululaisten yökyläjuhlissa!
Tässä reseptissä pizzataikinaan käytetään pizzajauhoa, joka sisältää jonkin verran durumjauhoa. Pizzajauhon ansiosta pizzataikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, sillä taikina pitää kaulittaessa hyvin muotonsa, eikä pyri koko ajan vetäytymään takaisin kuten tavallisilla vehnäjauhoila leipoessa saattaa helposti käydä.
Reseptillä voit tehdä joko yhden ison tai useampia pieniä pizzoja. Jos teet yhden ison pizzan, voit laittaa erilaisia täytteitä eri kohtiin. Näin jokainen ruokailija saa haluamaansa pizzaa. Tässä pizzassa on käytetty Suomen suosituimpia täytteitä: tomaattia, kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa.
Pohja:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä pizzataikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, jos haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille.
Anna pizzataikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Täyte:
Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike: Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Valuta myös ananasmurska erikseen.
Kun pizzataikina on kohonnut, kauli siitä useita haluamasi kokoisia pyöreitä pizzapohjia tai yksi uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota pohjaa liinan alla vielä puolisen tuntia.
Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, murustettu (kylmänä) sinihomejuusto ja juustoraaste.
Paista pizza 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.
VINKKI: Vaihtelua pizzaan saat korvaamalla kinkun esim. jauhelihalla, kalalla, katkaravuilla tai kasviksilla. Ananaksen voi korvata paprikalla, sienillä, parsalla tai maissilla. Kantarellikauden aikaan kannattaa testata kantarellipizzaa!
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Voiko tehdä leivinjauheella by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko taikinan antaa kohota by Anonymous (not verified)
In reply to Kyllä mielestäni tuohon by Anonymous (not verified)
In reply to Jos tähän käyttää kuivahiivaa by Anonymous (not verified)