Tässä erittäin maukas pizzaresepti! Ohje on helppo ja lopputulos sopii nautittavaksi hyvien ystävien seurassa, aikuisten koti-iltana, kisastudiossa ja vaikkapa koululaisten yökyläjuhlissa!
Tässä reseptissä pizzataikinaan käytetään pizzajauhoa, joka sisältää jonkin verran durumjauhoa. Pizzajauhon ansiosta pizzataikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, sillä taikina pitää kaulittaessa hyvin muotonsa, eikä pyri koko ajan vetäytymään takaisin kuten tavallisilla vehnäjauhoila leipoessa saattaa helposti käydä.
Reseptillä voit tehdä joko yhden ison tai useampia pieniä pizzoja. Jos teet yhden ison pizzan, voit laittaa erilaisia täytteitä eri kohtiin. Näin jokainen ruokailija saa haluamaansa pizzaa. Tässä pizzassa on käytetty Suomen suosituimpia täytteitä: tomaattia, kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa.
Ainekset 4-6 pyöreää pizzaa tai uunipellillinen annosta
Ohje
Pohja:
-
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
-
Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä pizzataikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, jos haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille.
-
Anna pizzataikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Täyte:
-
Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike: Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Valuta myös ananasmurska erikseen.
-
Kun pizzataikina on kohonnut, kauli siitä useita haluamasi kokoisia pyöreitä pizzapohjia tai yksi uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota pohjaa liinan alla vielä puolisen tuntia.
-
Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, murustettu (kylmänä) sinihomejuusto ja juustoraaste.
-
Paista pizza 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.
VINKKI: Vaihtelua pizzaan saat korvaamalla kinkun esim. jauhelihalla, kalalla, katkaravuilla tai kasviksilla. Ananaksen voi korvata paprikalla, sienillä, parsalla tai maissilla. Kantarellikauden aikaan kannattaa testata kantarellipizzaa!
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Voiko tehdä leivinjauheella by Anonymous (not verified)
Tuli käytettyä pizzalevynä tällästä: https://pizzatarvike.fi/pizzatarvikkeet/puinen-pizzalevy/ saa leikattua juuri sopivasti noi slicet.
In reply to Voiko taikinan antaa kohota by Anonymous (not verified)
In reply to Kyllä mielestäni tuohon by Anonymous (not verified)
In reply to Jos tähän käyttää kuivahiivaa by Anonymous (not verified)
Minä laitan pohjaan vähän ruisjauhoja joukkoon. Pohjan päälle tomaattipuretta, ei kikkareista murskaa. Täytteksi esim:
murusteltua fetajuustoa
kuutioitua tuoretta tomaattia
parsaa
sesamin- tai auringonkukan siemeniä
Päälle edam- tai mozzarellaraastetta.
Pinaatti-fetapizza on myös älyttömän hyvää. Joko hakatuista tuorepinaateista tai pakastepinaatistakin. Pakastepinaatti kannattaa maustaa ripauksella suolaa ja valkosipulilla ja nostella lusikalla kokkareiksi.
Oreganon ohella pizzan päälle voi ripotella myös timjamia.
Aina ennen pizzapohjasta tuli liian paksu, mutta sen jälkeen kun löysin pizzajauhot, on omatekoinen pizza onnistunut aina.
Vihje: Jos et pidä tomaattimurskan "kokkareista" tomaattikastikkeen voi korvata mainiosti valmiilla tomaattikastikkeella (esim. Del Monten 500 ml pullosta puolet).