Vohvelitaikinan voi tehdä helposti itse tai käyttämällä valmista Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoseosta.
Vohvelitaikinassa kannattaa käyttää kivennäisvettä.
Vohveleita voi tarjota niin makeana jälkiruokana kuin kevyenä suolaisena ateriana.
Parhaita makeita täytteitä ovat esimerkiksi vaahterasiirappi, jäätelö tai kermavaahto ja marjat tai kuutioidut hedelmät.
Suolaisen täytteen saat helposti yhdistämällä vaikkapa tuorejuustoa ja katkarapuja tai silputtua lohta.
Ainekset 8-10 kpl paksuudesta riippuen annosta
Ohje
-
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
-
Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina suolaisten tai makeiden täytteiden kera.
VINKKI: Vähälaktoosisia vohveleita saa käyttämällä vähälaktoosista kermaa tai kookosmaitoa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä rasvan sijasta pelkkää kivennäisvettä tai kevyt kookosmaitoa. Voit valmistaa vohvelit kätevästi myös Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoilla.Yhdestä pussista valmistat n. 8 rapeaa vohvelia. Mittaa kulhoon 3 dl kivennäisvettä ja 2 dl kermaa. Vispaa sekaan pussillinen Lettu- ja vohvelijauhoja. Paista vohvelipannulla.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Todella hyvä resepti, ollut by Anonymous (not verified)
In reply to Todella hyvä taikina, tein by Anonymous (not verified)
Terveisin Arja
Muille tiedoksi: taikinaan tulevan Vichyn on siis tarkoitus antaa rapsakkuutta, samoin kuin letuissa, eli sen voi kyllä halutessaan korvata vedellä tai maidolla:)
t.Ninni ja Leena Roista.
Maistuu TOSI hyvältä!
t.Sonja
Nyt osaa insinöörikin tehdä tytölleen herkkuja
Terveisin: Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta