Loppukesän parhaat crepes-letut eli ohuet isot pitsireunaiset räiskäleet syntyvät Myllyn Paras Porkkana- tai Pinaattilettujauhoihin.
Ne ovat käteviä valmiita jauhoseoksia, joilla valmistuvat herkulliset porkkana- ja pinaattiletut. Crepesien maistuva täyte on suunniteltu vuoden 2021 kasviksen, kesäkurpitsan, pohjalle. Täytteessä on myös herkullista fetaa, raikasta paprikaa sekä monia muita makua antavia aineita. Täytetyt crepes-rullat voi syödä sellaisenaan tai ne voi latoa vieriviereen uunivuokaan ja kuorruttaa juustolla ja nauttia näin kuumana uuniruokana.
Ainekset 8 kpl annosta
Ohje
-
Mittaa kulhoon vesi ja riko joukkoon muna (tarvittaessa sen voi jättää pois). Vatkaa joukkoon lettujauhot tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota hetki (voit valmistella ja pilkkoa täytteen aineksia).
-
Paista rasvassa miedolla lämmöllä lettu- tai paistinpannun kokoisia isoja lettuja molemmin puolin.
-
Valmistele täyte. Kuori punasipuli ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nosta kaikki sipulit pannulle kuumaan öljyyn. Silppua oregano joukkoon, lisää suola ja mustapippuri ja sekoittele seosta miedolla lämmöllä pannulla.
-
Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika ja lisää kuutiot pannulle. Paista niitä sipuliseoksen joukossa noin 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto mukaan. Kuutioi lopuksi fetajuusto joukkoon ja nosta pannu pois liedeltä. Tarkista valmiin täytteen mieluisa maku.
-
Jaa täyte letuille ja kierrä rullalle. Tarjoile sellaisenaan tai halutessasi lado rullat uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta letut 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 10–20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin paistovärin.
Kommentteja ja keskustelua