Loppukesän parhaat crepes-letut eli ohuet isot pitsireunaiset räiskäleet syntyvät Myllyn Paras Porkkana- tai Pinaattilettujauhoihin.

Ne ovat käteviä valmiita jauhoseoksia, joilla valmistuvat herkulliset porkkana- ja pinaattiletut. Crepesien maistuva täyte on suunniteltu vuoden 2021 kasviksen, kesäkurpitsan, pohjalle. Täytteessä on myös herkullista fetaa, raikasta paprikaa sekä monia muita makua antavia aineita. Täytetyt crepes-rullat voi syödä sellaisenaan tai ne voi latoa vieriviereen uunivuokaan ja kuorruttaa juustolla ja nauttia näin kuumana uuniruokana.

Ainekset 8 kpl annosta

Crepes-taikina:
6
dl
vettä
(1
muna)
Paistamiseen:
voita, öljyä tai margariinia
Täyte:
2
punasipulia
3-4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita, öljyä tai margariinia
nippu
oreganoa (n. 1 dl silppua)
1
iso paprika (esim. oranssi)
n.½
tl
suolaa
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
1
iso kesäkurpitsa
200
g
fetajuustoa
100-200
g
tuorejuustoa
(Uunikuorrutus:
100
g
mozzarellajuustoraastetta)

Ohje

  1. Mittaa kulhoon vesi ja riko joukkoon muna (tarvittaessa sen voi jättää pois). Vatkaa joukkoon lettujauhot tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota hetki (voit valmistella ja pilkkoa täytteen aineksia).

  2. Paista rasvassa miedolla lämmöllä lettu- tai paistinpannun kokoisia isoja lettuja molemmin puolin.

  3. Valmistele täyte. Kuori punasipuli ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nosta kaikki sipulit pannulle kuumaan öljyyn. Silppua oregano joukkoon, lisää suola ja mustapippuri ja sekoittele seosta miedolla lämmöllä pannulla.

  4. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika ja lisää kuutiot pannulle. Paista niitä sipuliseoksen joukossa noin 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto mukaan. Kuutioi lopuksi fetajuusto joukkoon ja nosta pannu pois liedeltä. Tarkista valmiin täytteen mieluisa maku.

  5. Jaa täyte letuille ja kierrä rullalle. Tarjoile sellaisenaan tai halutessasi lado rullat uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta letut 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 10–20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin paistovärin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.