Vohvelit ovat monipuolinen herkku, joka sopii niin makeaksi jälkiruoaksi kuin kevyeksi suolaiseksi ateriaksi. Tällä vohvelitaikinaohjeella saat valmistettua täydellisen rapeita ja kuohkeita vohveleita, ja Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhot takaavat onnistuneen taikinan. Voit myös oikaista käyttämällä valmista Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoseosta.

Kivennäisvesi tuo vohvelitaikinaan ilmavuutta, ja täytteiden osalta vain mielikuvitus on rajana. Makeisiin vohveleihin sopii niin kermavaahto, marjat, vaahterasiirappi kuin jäätelökin. Suolaisten vohveleiden täytteeksi kannattaa kokeilla tuorejuustoa, katkarapuja tai savulohta!

 

Ainekset 8-10 annosta

3
munaa
4
dl
maitoa
1
dl
kivennäisvettä
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sokeria
50-100
g
voisulaa tai kermaa

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
  2. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina suolaisten tai makeiden täytteiden kera.

VINKKI: Vähälaktoosisia vohveleita saa käyttämällä vähälaktoosista kermaa tai kookosmaitoa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä rasvan sijasta pelkkää kivennäisvettä tai kevyt kookosmaitoa. Voit valmistaa vohvelit kätevästi myös Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoilla.Yhdestä pussista valmistat n. 8 rapeaa vohvelia. Mittaa kulhoon 3 dl kivennäisvettä ja 2 dl kermaa. Vispaa sekaan pussillinen Lettu- ja vohvelijauhoja. Paista vohvelipannulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Tekemisen Maku - Blinit, letut ja vohvelit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.