Vohvelit ovat monipuolinen herkku, joka sopii niin makeaksi jälkiruoaksi kuin kevyeksi suolaiseksi ateriaksi. Tällä vohvelitaikinaohjeella saat valmistettua täydellisen rapeita ja kuohkeita vohveleita, ja Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhot takaavat onnistuneen taikinan. Voit myös oikaista käyttämällä valmista Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoseosta.
Kivennäisvesi tuo vohvelitaikinaan ilmavuutta, ja täytteiden osalta vain mielikuvitus on rajana. Makeisiin vohveleihin sopii niin kermavaahto, marjat, vaahterasiirappi kuin jäätelökin. Suolaisten vohveleiden täytteeksi kannattaa kokeilla tuorejuustoa, katkarapuja tai savulohta!
Ainekset 8-10 annosta
Ohje
- Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
- Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina suolaisten tai makeiden täytteiden kera.
VINKKI: Vähälaktoosisia vohveleita saa käyttämällä vähälaktoosista kermaa tai kookosmaitoa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä rasvan sijasta pelkkää kivennäisvettä tai kevyt kookosmaitoa. Voit valmistaa vohvelit kätevästi myös Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoilla.Yhdestä pussista valmistat n. 8 rapeaa vohvelia. Mittaa kulhoon 3 dl kivennäisvettä ja 2 dl kermaa. Vispaa sekaan pussillinen Lettu- ja vohvelijauhoja. Paista vohvelipannulla.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Todella hyvä resepti, ollut by Anonymous (not verified)
In reply to Todella hyvä taikina, tein by Anonymous (not verified)
Terveisin Arja
Muille tiedoksi: taikinaan tulevan Vichyn on siis tarkoitus antaa rapsakkuutta, samoin kuin letuissa, eli sen voi kyllä halutessaan korvata vedellä tai maidolla:)
t.Ninni ja Leena Roista.
Maistuu TOSI hyvältä!
t.Sonja
Nyt osaa insinöörikin tehdä tytölleen herkkuja
Terveisin: Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta