Tässä perunapiirakka-ohjeessa rukiinen ja vehnäinen kuoritaikina kätkee sisäänsä mehevän perunatäytteen, joka tekee piirakoista vastustamattomia. Myllyn Paras Ruisjauhojen ja Emännän Puolikarkeiden Vehnäjauhojen ansiosta taikina on helppo käsitellä ja leipoa. Perunapiirakat ovat Marttojen suosittelemia perinneruokia, jotka maistuvat parhailta lämpiminä. Kokeile vaikka itse! 

Ainekset n. 25 annosta

Kuoritaikina:
2
dl
vettä
2
tl
suolaa
Täyte:
1
l
perunasosetta
2
munaa

Ohje

  1. Valmista perunasose. Lisää munat joukkoon. Valmista kuoritaikina sekoittamalla kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Leivo taikina tangoksi ja jaa se osiin. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne kämmenellä piirakkapohjiksi.
  2. Ripottele pohjille jauhoja ja siirrä ne leivinliinan alle. Kaaviloi pohjat ohuiksi, pyöreiksi piirakankuoriksi. Levitä täytettä kuorille niin laajalti, että reunaan jää 1 cm kääntämisen varaksi. Käännä reuna ja poimuta se täytteen päälle.
  3. Paista piirakat 250-asteisessa uunissa n. 15 min. Piirakat ovat kypsiä, kun ne ovat pohjasta kovettuneet ja pinnalta kauniin ruskeita. Voitele valmiit piirakat voi-vesiseoksella.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.