Ainekset 20-30 piirakkaa (riippuen koosta) annosta

dl
kylmää vettä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
Täyte:
1
l
maitoa
3
dl
perunasuurimoita
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
1
kananmuna
Voiteluun:
150
g
voita
1
dl
maitoa

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset kylmään veteen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kaada se jauhotetulle pöydälle. Pyöräytä taikina tangoksi (halkaisija n. 4 cm) ja leikkaa siitä n. 1 cm paksuja viipaleita. Pyöritä viipaleet palloiksi ja litistä niitä hieman. Peitä taikinapalat kulholla tai tuorekelmulla, etteivät ne kuivu.

  2. Kiehauta maito ja vispilöi joukkoon perunasuurimot. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta puuro suolalla ja voilla. Jäähdytä. Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna.

  3. Pulikoi (tai kauli) taikinapaloista ohuita pyöreitä pohjia sillä aikaa, kun puuro jäähtyy. Kokoa pohjat pinoiksi ja ripottele väleihin jauhoja, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Säilytä pohjia teon aikana kulhon tai tuorekelmun alla, etteivät ne kuivu. Lusikoi piirakkapohjien keskelle puuroa, tasoita täyte lusikalla ja rypytä reunat n. 1 cm puuron päälle. Nosta piirakat pellille leivinpaperin päälle. Paista 275-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon maito. Voitele kuumat piirakat seoksella.

  4. Tarjoa piirakat klassisesti munavoin kanssa tai täytä piirakat savulohella, parmankinkulla, juustoilla tai juuri niin kuin itse haluat.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.