Kesäinen mokkapalataikina valmistetaan mansikkamehuun ja kahviin. Jos et ole kahvin ystävä, voit käyttää pelkästään mansikkamehua (2 dl). Mehu saa olla melko vahvaa maultaan. Tomusokerikuorrute tehdään myös maultaan mansikkaiseksi. Lisäksi voit koristella mansikkamokkapalat nimensä mukaisesti tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua. Mikäli tarvitset säilyvämpää koristelua, käytä mansikkarakeita (irtokaramelleja) tai nonparelleja. Mokkapalat voi myös pakastaa.
mansikoita tai mansikkarakeita (irtokaramelleja) tai nonparelleja
Ohje
Sulata taikinaan tuleva rasva etukäteen, anna jäähtyä. Mittaa erikoisvehnäjauhot kulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Keitä kahvi ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi isossa kulhossa.
Lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen kahvin, mansikkamehun ja jäähtyneen sulatetun rasvan kanssa. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi.
Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Vedä kypsä levy jäähtymään tasaiselle alustalle.
Purista kotimaisista tuoreista tai sulatetuista pakastemansikoista mehua teesiivilän läpi. Mittaa mehu kulhoon ja lisää tarvittaessa vähän vettä niin, että sinulla on 1 dl mansikkamehua. Halutessasi voit käyttää myös mansikkamehutiivistettä. Sulata joukkoon voita tai margariinia. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, kunnes kuorrute on melko paksua tahnaa, mutta vielä valuvaa.
Kaada kuorrutus keskeltä alkaen ohueksi kerrokseksi pohjalevyn päälle ja levitä kuorrutus heti lastalla tasaiseksi. Jos käytät koristeena mansikkarakeita, lisää ne tässä vaiheessa. Anna täytteen kiinteytyä viileässä ainakin puoli tuntia tai tarjoiluun asti.
Leikkaa levy jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä. Jos haluat koristeeksi tuoreita mansikoita, viipaloi mansikat ensin talouspaperille, johon imeytyy niiden nestettä ja koristele mansikkamokkapalat juuri ennen tarjoilua. Säilytä viileässä.