Valmista perunasose. Lisää munat joukkoon. Valmista kuoritaikina sekoittamalla kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Leivo taikina tangoksi ja jaa se osiin. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne kämmenellä piirakkapohjiksi.
Ripottele pohjille jauhoja ja siirrä ne leivinliinan alle. Kaaviloi pohjat ohuiksi, pyöreiksi piirakankuoriksi. Levitä täytettä kuorille niin laajalti, että reunaan jää 1 cm kääntämisen varaksi. Käännä reuna ja poimuta se täytteen päälle.
Paista piirakat 250-asteisessa uunissa n. 15 min. Piirakat ovat kypsiä, kun ne ovat pohjasta kovettuneet ja pinnalta kauniin ruskeita. Voitele valmiit piirakat voi-vesiseoksella.
Mutkaton valmistaa. Käytän joskus vähemmän vehnäjauhoa ja enemmän ruista. Annan taikinan "levätä" ennen kaulimista, turvottaa jauhot. Ei tartu, eikä kuivu liikaa uunissa. Muusi ei munia kaipaa. Panen siihen rutkasti voita.
Paakari pahanen
Meillä kotona Pohjois-Karjalassa paistettiin karjalan piirakoita joka lauantai. Täytteinä olivat sekä riisit että perunamuusi. Kananmunaa ei koskaan lisätty muusiin ja hyviä olivat. Vehnäjauhoja ei laitettu varsinaiseen kuoritaikinaan lainkaan, ainoastaan kaulintapöydälle ripoteltiin hieman. Voiteluun käytettiin voi-vesiseosta.