Meksikolaiset empanadakset intialaisittain. Pääosassa kotimainen peruna, joka taipuu sujuvasti mausteisempaankin makumaailmaan.

Ainekset 8 kpl annosta

1
tl
sinapinsiemeniä
1
pieni sipuli hienonnettuna
2
rkl
rypsiöljyä
1
kpl
uuniperunaa, kuorittuna ja arpanopan kokoisina kuutioina
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
30
g
inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
½
vihreä chili
1
tl
kurkumaa
1
tl
garam masalaa
2
dl
tomaattimurskaa
2
dl
kukkakaali, arpanopan kokoisina paloina
suolaa
mustapippuria
2
limeä (yhden limen mehu ja raastettu kuori täytteeseen, toinen lohkoina tarjoiluun)
Tarjoiluun:
mangochutney (purkista)

Ohje

  1. Tee ensin täyte. Kuullota sipulit ja sinapinsiemenet öljyssä pehmeäksi. Lisää joukkoon perunakuutiot ja mausteet. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä.

  2. Lisää perunoiden sekaan tomaattimurska ja kukkakaali. Anna hautua noin viisi minuuttia, kunnes seos alkaa saostua ja saa muhennosmaisen rakenteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan limemehu ja kuoriraaste. Anna jäähtyä.

  3. Kauli piirakkataikina noin 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta kahdeksan halkaisijaltaan noin 12 cm:n levyistä kiekkoa.

  4. Nosta reilu ruokalusikallinen täytettä kiekon keskelle. Voitele reunat kananmunalla ja taita kiekot puolikuun muotoisiksi piiraiksi. Painele reuna kiinni tiiviisti.

  5. Voitele piiraat kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 18-20 minuuttia. Tarjoa kuumina mangochutneyn kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.