• Katso video ohjeen alta!
  • Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhosta ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä ne.
  • Perinteisesti cannellonien sisään tulee jauhelihatäyte, ja ne paistetaan uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä.
  • Maistuu lasagnetyyppiseltä ruoalta, mutta on hieman hienompaa tarjottavaa, sillä tämän ruoan tekemiseen menee aikaa ja vaivaa - "slow food" - viikonlopuksi yhdessä tekemistä!
  • Täytteeksi sopivat myös jauhetusta broilerista, kalasta tai kasviksista tehty täyte.
  • Samoilla kastikkeilla voi tehdä lasagnelevyistä lasagnen (lisäksi voi käyttää siihen maitokastiketta). 

Ainekset iso laakea uunivuoallinen, 5-6:lle annosta

Jauhelihakastike-täyte:
500
g
jauhelihaa
200
g
pakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
3-4
valkosipulinkynttä
1
porkkana raasteena
2-3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2-3
rkl
mietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän)
½
tl
valkopippuria
1
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
100
g
juustoraastetta
Päälle:
dl
ruoanvalmistuskermaa (1 tlk)
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
50-100
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita.

  2. Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.

  3. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä jauhelihan tilalla broilerinjauhelihaa tai jauhettua kalaa. Käytä tällöin kana- tai kalaliemikuutioita tai fondia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.