Pursotin- tai muovipussi leikatulla kulmalla helpottaa täyttämistä. Jossain ohjeissa cannelonit sidotaan löysästi kuminauhalla pystyyn vuokaan ja täyte kaadetaan sisään. Toimii jos täyte on juoksevampaa.
- Katso video ohjeen alta!
- Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhosta ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä ne.
- Perinteisesti cannellonien sisään tulee jauhelihatäyte, ja ne paistetaan uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä.
- Maistuu lasagnetyyppiseltä ruoalta, mutta on hieman hienompaa tarjottavaa, sillä tämän ruoan tekemiseen menee aikaa ja vaivaa - "slow food" - viikonlopuksi yhdessä tekemistä!
- Täytteeksi sopivat myös jauhetusta broilerista, kalasta tai kasviksista tehty täyte.
- Samoilla kastikkeilla voi tehdä lasagnelevyistä lasagnen (lisäksi voi käyttää siihen maitokastiketta).
Ainekset iso laakea uunivuoallinen, 5-6:lle annosta
Ohje
-
Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita.
-
Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
-
Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.
VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä jauhelihan tilalla broilerinjauhelihaa tai jauhettua kalaa. Käytä tällöin kana- tai kalaliemikuutioita tai fondia.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Pursotin- tai muovipussi leikatulla kulmalla helpottaa täyttämistä. Jossain ohjeissa cannelonit sidotaan löysästi kuminauhalla pystyyn vuokaan ja täyte kaadetaan sisään. Toimii jos täyte on juoksevampaa.
In reply to Muista kokeilla ihan ensin, by Anonymous (not verified)
Vinkki! Kannattaa laittaa jauhelihaa putkien sisään lusikan avulla niin, että tukit alapuolen esim. pakasterasian kannella- näin säästät aikaa ja vaivaa.