• Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria pastaputkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhosta ja vedestä ja jotka valmistetaan ruoaksi täyttämällä putket.
  • Perinteisesti cannellonien sisään tulee jauhelihatäyte, ja ne paistetaan uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä.
  • Maistuu lasagnetyyppiseltä ruoalta, mutta on hieman hienompaa tarjottavaa.
  • Täytteeksi sopivat myös jauhetusta broilerista, kalasta tai kasviksista tehty täyte.

Ainekset iso laakea uunivuoallinen, 5-6:lle annosta

Jauhelihakastike-täyte:
400
g
jauhelihaa
200
g
pakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
n.4
valkosipulinkynttä
400
g
makeaa pakastemaissia
2-3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2-3
rkl
mangochutney tmv.
½
tl
mustapippuria
1
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
100
g
juustoraastetta
Päälle:
dl
ruoanvalmistuskermaa (1 tlk)
1
tlk
(valkosipuli)tomaattimurskaa (400 g)
50-100
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, maissit, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita. Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne yksitellen isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.

  2. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä jauhelihan tilalla broilerinjauhelihaa tai jauhettua kalaa. Käytä tällöin kana- tai kalaliemikuutioita tai fondia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.