• Cannellonit ovat juhlavaa pastaruokaa esimerkiksi viikonlopuksi tai vieraille.
  • Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhosta ja vedestä.
  • Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä ne ja kastike kaadetaan päälle uunivuokaan.
  • Cannelloneihin voi valmistaa erilaisia täytteitä: tässä on käytetty sieniä, kasviksia ja juustoa.

Ainekset 6-8:lle annosta

Sienikastike-täyte:
3
dl
ryöpättyjä sieniä (tai 2 l tuoreita)
200
g
pakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
3-4
valkosipulinkynttä
1
porkkana raasteena
2-3
dl
vettä
1
rkl
sienifondia
2-3
rkl
mietoa salsakastiketta
½
tl
viherpippuria
1
rkl
kirveliä
1
rkl
oreganoa
100
g
juustoraastetta
Päälle:
dl
ruoanvalmistuskermaa (1 tlk)
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
100
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista sienikastike. Kuullota sipulisilppua hetki pannulla. Lisää joukkoon sienet ja raastettu porkkana. Paista hetki ja ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Lisää vesi ja mausta mieleiseksi. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste.

  2. Työnnä täyte putkien sisään veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket ja lado yhdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskeaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.