• Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhosta. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä ne.
  • Perinteisesti cannellonien sisään tulee naudan jauhelihatäyte, ja ne paistetaan uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä. Lopputuloksena on lasagnetyyppinen ruoka.
  • Täytteeksi sopivat myös jauhetusta broilerista, kalasta tai kasviksista tehty täyte.

Ainekset iso laakea uunivuoallinen, 5–6:lle annosta

Jauhelihatäyte:
500
g
naudan jauhelihaa
200
g
pakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
3–4
valkosipulinkynttä
1
porkkana raasteena
2–3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2–3
rkl
mietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän)
½
tl
valkopippuria
1
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
100
g
juustoraastetta
Päälle:
dl
ruoanvalmistuskermaa (1 tlk)
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
50–100
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita.
  2. Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
  3. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä naudan jauhelihan tilalla broilerin tai lohen jauhelihaa. Käytä tällöin kana- tai kalaliemikuutioita tai fondia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.