Kouluruokalistojen pitkäaikaista suosikkia ohrapuuroa syövät kaikki sukupolveen katsomatta. Puuro on helppo tehdä, aineet vain mitataan uunivuokaan. 

Puuro on myös taloudellista: pienestä määrästä suurimoita syntyy iso määrä ruokaa.

Ainekset noin 6:lle annosta

2,5
dl
kokonaisia (tai 3 dl rikottuja) ohrasuurimoita esikypsytettyjä
1,3 / 1,5
l
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito (1,3 l kokonaisiin suurimoihin ja 1,5 l rikottuihin suurimoihin) ja suola ja anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.
  2. Paistoaika kokonaisille ohrasuurimoille on n. 1 tunti 45 minuuttia ja rikotuille ohrasuurimoille n. 1 tunti 15 minuuttia. 
  3. Anna vetäytyä jonkin aikaa uunista ottamisen jälkeen.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.