Valitse uunivuoaksi yksi iso uuninkestävä vuoka tai useampi pienempi niin, että niiden tilavuus on yhteensä 2½–3 litraa. Vuokien olisi hyvä täyttyä n. 2/3 asti.

Tässä uunipuuro paistetaan ensin kuumassa uunissa, jotta seos alkaa ensin kiehua ja sen jälkeen miedommassa lämmössä, jotta kypsyminen tapahtuu hitaasti antaen hautuessaan makua puurolle.

Mikäli et halua omenien tummuvan, pilko ne kippoon, jossa on hieman sitruunamehua.

Voit kokeilla vaihteluna valmistaa puuron kauramaidolla tai kookosmaitojuomalla.

Ainekset 4-5:lle 1 iso uunivuoka (n. 2½ l) tai useampi pienempi vuoka annosta

5
dl
omenalohkoja (3-4 omenaa)
2
rkl
sitruunamehua
2 ½
dl
luumulohkoja (3-4 luumua)
1
rkl
voita tai rypsiöljyä
½-1
tl
suolaa
2
rkl
tummaa ruokosokeria tai fariinisokeria
1
l
mantelimaitojuomaa (tai kauramaitoa tai kookosmaitojuomaa)

Ohje

  1. Puhdista ja pilko omenat (halutessa tilkkaan sitruunamehua) ja luumut. Voitele uuninkestävän ison vuoan sisäpinnat rasvalla. Levitä hedelmälohkot vuoan pohjalle. Mittaa päälle ateriarouhe, suola ja sokeri. Lisää maito.

  2. Anna puuron kypsyä ensin 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Pienennä lämpötilaa 150 asteeseen ja jatka paistamista 1–2 tuntia vuokien laakeudesta riippuen. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.

  3. Tarjoile puuro mantelimaitojuoman (tmv.), marjojen, sokerin tai kinuskikastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.