Kouluruokalistojen pitkäaikaista suosikkia ohrapuuroa syövät kaikki sukupolveen katsomatta. Puuro on helppo tehdä, aineet vain mitataan uunivuokaan. Puuro on taloudellista: pienestä määrästä suurimoita syntyy iso määrä ruokaa.
Ainekset noin 6:lle annosta
Ohje
-
Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito (1,3 l kokonaisiin suurimoihin ja 1,5 l rikottuihin suurimoihin) ja suola ja anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.
-
Paistoaika kokonaisille ohrasuurimoille on n. 1 tunti 45 minuuttia ja rikotuille ohrasuurimoille n. 1 tunti 15 minuuttia. Anna vetäytyä jonkin aikaa uunista ottamisen jälkeen.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Olen tehnyt uunipuuron yön by Anonymous (not verified)
In reply to Uunipuuro on ihanaa, mutta by Anonymous (not verified)
In reply to Uunipuuro on ihanaa, mutta by Anonymous (not verified)
In reply to Uunipuuro on ihanaa, mutta by Anonymous (not verified)
Kun rypistät paperin pieneksi mytyksi ja kastelet, niin on helppo muotoilla vuoan pohjalle.
In reply to Leivinpaperi vuokaan, by Anonymous (not verified)
In reply to Uunipuuro on ihanaa, mutta by Anonymous (not verified)
In reply to Uunipuuro on ihanaa, mutta by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko uunipuuron valmistaa by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko uunipuuron valmistaa by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko uunipuuron valmistaa by Anonymous (not verified)
In reply to Tässä kohtaa tulee niin by Anonymous (not verified)
Kokeilen huomenna omenaleipää