Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Tämän reseptin mukaan tehty kakku sopii hyvin kotona tarjottavaksi ja joulumyyjäisiin vietäväksi.  

Oikein kuohkean taatelikakun saat, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen. 

Jos myyt taatelikakkua myyjäisissä useita viikkoja ennen joulua, voit ohjeistaa ostajia pakastamaan kakun jouluksi. Huoneenlämmössä taatelikakku säilyy hyvänä 1-2 viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.

Jos pakastat taatelikakun, voit kostuttaa sitä hieman sulatuksen jälkeen. 

Ainekset 1½-2 l kakkuvuoka annosta

dl
vettä
1
pkt
taateleita (n. 300 g)
200
g
voita
2
munaa
2-3
dl
sokeria
½
dl
kermaa tai maitoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1-2
tl
vaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. 

  2. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.

  4. Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.