Ainekset 1½ - 2 l kakkuvuoka annosta

dl
vettä
n. 300
g
tuoreita taateleita
200
g
voita (sulatettuna)
2
kananmunaa
2-3
dl
sokeria
½
dl
kermaa tai maitoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1-2
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja tuoreet taatelit kattilassa.

  2. Lisää voi sulatettuna ja kananmunat yksitellen. Jäähdytä sen jälkeen seos vatkaimella vatkaten.

  3. Sekoita vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

  4. Lisää sokeri, kerma tai maito sekä jauhoseos varovasti joukkoon.

  5. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn vuokaan.

  6. Paista 175 °C 45min - 1 tunti.

VINKKI: Reseptissä on todella tärkeää käyttää tuoreita taateleita ja vatkata hyvin. Siinä piilee kakun salaisuus.

Resepti:
Marika Löfgren

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.