Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Tämän reseptin mukaan tehty kakku sopii hyvin kotona tarjottavaksi ja joulumyyjäisiin vietäväksi.
Oikein kuohkean taatelikakun saat, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen.
Jos myyt taatelikakkua myyjäisissä useita viikkoja ennen joulua, voit ohjeistaa ostajia pakastamaan kakun jouluksi. Huoneenlämmössä taatelikakku säilyy hyvänä 1-2 viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.
Jos pakastat taatelikakun, voit kostuttaa sitä hieman sulatuksen jälkeen.
Ainekset 1½-2 l kakkuvuoka annosta
Ohje
-
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen.
-
Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
-
Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.
-
Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Voiko gluteenittomia jauhoja by Anonymous (not verified)
Hyvä, että tästä käy ilmi taatelien määrä grammoissa. Usein lukee vain paketti tai purkillinen jotain ainesosaa. Ostin juuri 1 kg paketin taateleita ja sekin on paketillinen! Monille meistä ulkomailla asuville ovat suomalaiset pakkauskoot vieraita. En ole koskaan leiponut taatelikakkua joten tätä täytyy todella leipoa jouluksi. En silti unohda äidin piimäkakkua.
In reply to Minkä kokoinen vuoka? Onko by Anonymous (not verified)
In reply to Seijan kakkua meinaan nyt by Anonymous (not verified)
In reply to Mikähän neste sopisi tämän by Anonymous (not verified)
In reply to Konjakki soveltuu kakun by Kuluttajaneuvonta
In reply to Konjakki soveltuu kakun by Kuluttajaneuvonta
Tämä kakku on todella hyvän makuinen ja mehukas. Sokeria laitoin vain puoli dl.
,
parantuu vaan vanhetessaan, suosittelen kaikille , ja mikä mahtavinta ON NIIN HELPPOTEKOINEN , KIITOKSIN MAIJA
In reply to kiitos Seija mahtavasta by Anonymous (not verified)
In reply to Mikä on pienin määrä sokeria, by Anonymous (not verified)
In reply to Mikä on pienin määrä sokeria, by Anonymous (not verified)
Paistolämpötila on tavalliselle uunille. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
In reply to Kakkua on tehty vain by Kuluttajaneuvonta
pippuripaus suolaa , missä sokeri siellä ripaus suolaa , korostaa makuja
Olen leiponut sitä kakkua jo 3 vuotta, nut lennän Münheniin ja haluan otta yhden mukaan, se maistuu niin hyvin, saksalaiset ei tunne sellaista kakkua.
Kiitos hyvännmakuisestä kakusta!
In reply to Juuri tein taatelikakun ja ei by Anonymous (not verified)
Taatelit laitan päivää ennen tummaan rommiin imeytymään
Terv Eija Wiinistä
Ihmettelen tuota sokerimäärää, 2-3 dl. huhhuh.
No, kiitos ohjeesta kuitenkin.
Paras taatelikakku, jonka olen koskaan syönyt.
In reply to Olisi tosi hyvä jos vuan koko by Anonymous (not verified)
Kiitos reseptistä.
Kaupasta löytyy todella kuivattuja taateleita neliönmuotoinen köntti, sitten kuivattuja pehmeitä taateleita pussissa. Hedelmäosastolta saa laatikossa lähes tuoreita taateleita. En tiedä, mitä ostaisin, että tulee paras maku.
In reply to Hei! Mietin, että mitäköhän by Anonymous (not verified)
In reply to Hei! Mietin, että mitäköhän by Anonymous (not verified)
In reply to Hei! Mietin, että mitäköhän by Anonymous (not verified)
In reply to Hei! Mietin, että mitäköhän by Anonymous (not verified)
In reply to Gluteenittomana, kiitos! by Anonymous (not verified)
In reply to Ohjeessa ei kerrota milloin by Anonymous (not verified)
In reply to Kaikki teen niinkuin ohjeessa by Anonymous (not verified)
In reply to Olen tehnyt tällä reseptillä by Anonymous (not verified)
In reply to Tulee gluteenittomana by Anonymous (not verified)
T: Raija
In reply to Gluteeniton kakku onnistuu by Anonymous (not verified)
In reply to Siis lisätäänkö kuumiin by Anonymous (not verified)
In reply to Minä teen tällä ohjeella by Anonymous (not verified)
Ansku Jyväskylästä
Ideaksi ehkä jollekkin: teen usein pieniä kakkuja (siis lasten vuokiin), sillä nykyisin aikuiset enempää kuin lapsetkaan eivät kakkuja oikein syö. Osan kakuista pakastan vierasvaraksi, osan annan lastenlapsille. Terveisin Marke-mummi pohojanmaalta (ei siis yllä oleva marke)
Lepposta joulun aikaa kaikille leipurille!
Kolme kakkua jo leivottu.
-Viivi 12.v
ps. korvasin vehnät osittain sämpylä-, maissi- ja gluteenijauholla.
T.Anne :)
Helena
Vaikuttaa helpolta ohjeelta ja kokeilen tätä perheen omiin pikkujouluihin :) t. Jaana
Huom: Kannattaa tarkistaa, ettei taateleissa ole kiviä/siruja! Ainakin kahdesti jo näitä sattumia osunut kohdalle...
Hyvää Joulua kaikille!
Tämä kakku onnistuu aina. Meillä laitetaan maidon sijasta vettä tai omenamehua, ja käytetään hylavoita tai laktoositonta margariinia. Tätä kakkua on meillä tehty jo 40 joulua!
Jos ottaa taatelikakun pois pakkasesta 2-3 päivää ennen tarjoilua , niin ei tarvitse kostuttaa. Säilytä kakku puolilämpimässä, älä laita jääkaappiin. Kerman voi korvata väkevällä kahvilla.
Terv. leipuri.
terveisin Elli
Heli
Tein tämän 2 viikoa ennen joulua ja nyt se on syöty ja jouluun on viikko aikaa ;) Ei muuta kun uutta tekemään.
Kiitos Seija ohjeesta, jonka annoit meille muillekin. Siunausta jouluusi. Toivottaa Ritva Pohjanmaalta
Suosittelen tätä ohjetta lämpimästi!
oikein kuohkea kakku.Kiehautetut taatelit
jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen.
Olen tehnyt näin aina.Tulee
tosi kuohkea. Raija
Kiitos reseptistä
Ritva-Liisa
Tämä rokkaa!
taatelikakku, ei sellainen
kostea pläjäys kuin tähän
astiset ovat olleet. Kiitos
kun laitoit reseptin kaikkien
iloksi!
Tapio