Taatelikakku on joulun varma klassikko – mehevä, maistuva ja ihanan helppo valmistaa. Tämä resepti sopii täydellisesti niin kotona tarjottavaksi kuin joulumyyjäisiin vietäväksi. Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla leivot kakusta täydellisen kuohkean, ja keitettyjen taateleiden vatkaaminen takaa taikinan silkkisen rakenteen.

Taatelikakku säilyy hyvin, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen joulua. Huoneenlämmössä se säilyy herkullisena 1–2 viikkoa, ja myyjäisissä ostajia voi ohjeistaa pakastamaan kakun jouluksi. Sulatuksen jälkeen voit halutessasi kostuttaa kakkua kevyesti, mikä tuo makuihin lisäsyvyyttä. Tämä perinteinen taatelikakku on täydellinen lisä joulupöytään tai lahjaksi läheisille!

Ainekset n. 10 annosta

dl
vettä
1
pkt
taateleita (n. 300 g)
200
g
voita
2
munaa
2-3
dl
sokeria
½
dl
kermaa tai maitoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1-2
tl
vaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. 
  2. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.
  4. Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.
Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.