Ainekset 8-16 annosta

4
dl
erikoishienoa sokeria
3
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
rypsiöljyä
3
munaa
150
g
tummaa suklaata murusina
500
g
keitettyä, raastettua punajuurta
pala voita
Kuorrute:
200
g
tuorejuustoa
2-3
dl
tomusokeria
(1
ps
sahramia)

Ohje

  1. Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen isossa kattilassa kunnes pehmenevät (keskisuuret punajuuret  noin 40 minuuttia).
  2. Valuta punajuuret ja kuori ne kylminä. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri kulhossa.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää öljy muna- ja sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
  4. Lisää raastetut punajuuret, suklaa ja jauhoseos ja sekoita taikinaksi. Voitele vuoka voilla  ja vuoraa korppujauhoilla tai kookoshiutaleita.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia.
  6. Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja sahrami kulhossa. Kuorruta jäähtynyt kakku.  

VINKKI! Jos kotoa ei löydy punajuuria ja mielesi tekee mehevää suklaista kakkua, kannattaa kokeilla klassista suklaakakkua!

Resepti:
Sikke

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.