- Tee maukas laatikko ohrasta, punajuuresta ja sinihomejuustosta.
- Mikäli et pidä sinihomejuuston mausta, kokeile miedompana appelsiinituorejuustoa, joka myös toimii punajuuren kanssa.
- Tämä on selvästi slow-food eli aikaa menee, mutta huokeaa ruokaa syntyy reilusti eikä itse tekeminen sinänsä ole vaativaa.
Ainekset n. 10:lle tai n. 5:lle kahteen ruokailuun annosta
Ohje
-
Laita vesi kiehumaan kahteen kattilaan. Keitä punajuuret kuorineen toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, n. 1-1½ tuntia, aikaan vaikuttaa punajuurien koko. Keitä ohrasuurimot toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä, kypsymisaika on 45 minuuttia. Valuta kypsistä ohrista keitinvesi pois.
-
Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi raastimella tai monitoimikoneella, laita raaste isoon kulhoon. Hienonna mukaan sipulit ja lisää valutetut ohrat sekä mausteet. Murusta joukkoon sinihomejuusto. Sekoita massa kunnolla sekaisin.
-
Voitele 2 laakeaa uunivuokaa (1,5–1,8 l) ja kaada seokset niihin. Riko munat ja vispaa ne kevyesti maitoon. Lisää munamaitoa vuokiin niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare.
-
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1½ tuntia. Tarkkaile uunisi lämpöä, jos uuni tuntuu paistavan liian tehokkaasti, pienennä lämpöä tai paista hieman lyhyempi aika.
VINKKI: Sinihomejuuston tilalla voit käyttää 200 g appelsiinituorejuustoa, lisää tällöin ruokaan 1-2 tl suolaa. Kokeile myös bataattilaatikkoa!
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
On kevyempi työvaihe kuin raastaminen. Suurimot laitoin keittämättä. Lisäsin kypsennysaikaa ja nestettä. Hyvää tuli ja helpolla.
Eläkeläismuori.
Aivan turha keittää punajuuret mikä vie aikaa. Tuorejuusto on kevyempi vaihtoehto. Liota se kasvisliemeen.
In reply to Voiko käyttää Koskenlaskijaa? by Anonymous (not verified)