Ainekset iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle annosta

5
dl
vettä
1-1⅕
l
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
400-500
g
porkkanasosetta
400-500
g
bataattisosetta
½
dl
siirappia
1-2
tl
suolaa
tl
valkopippuria (hiven)
½
tl
muskottipähkinää
3
munaa
1
dl
kermaa
Pinnalle:
30-50
g
voinokareita

Ohje

  1. Keitä puuroriisiä vedessä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maitoa ja jatka keittämistä puuroksi puolisen tuntia. Puuro saa olla löysähköä. Annoksesta tulee 2½-3 litraa puuroa. Tee keitetyistä porkkanoista ja bataateista sosetta tai käytä valmista porkkana- ja bataattisosetta. Sekoita puuroon soseet ja muut ohjeen ainekset.
  2. Kaada seos isoon voideltuun laakeaan uunivuokaan tai kahteen pienempään vuokaan. Tee pintaan lusikan pesällä koristepainalluksia, ja laita pinnalle muutama voinokare sekä korppujauhoja. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia tai 150 asteessa n. 3 tuntia. Pitkä kypsennys matalassa lämpötilassa, esim. leivinuunissa tuo parhaan tuloksen.

VINKKI! Kannattaa kokeilla myös perinteistä ohrasuurimoista valmistettavaa porkkanalaatikkoa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.