Ainekset 6 annosta

2
rkl
rypsiöljyä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
400
g
naudan jauhelihaa
3
punajuurta
1
palternakka
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
mustapippurirouhetta
Munamaito:
3
kananmunaa
5
dl
maitoa
½
tl
suolaa
1
tl
kirveliä
valkopippuria
Päälle:
emmental-juustoraastetta

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa ja ruskista sipuleita siinä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista se.

  2. Raasta pataan punajuuret ja palsternakka. Lisää suurimot, vesi ja mausteet. Hauduta seosta kannen alla 10 minuuttia.

  3. Voitele uunivuoka ja siirrä seos siihen. Sekoita munamaito ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Tarjoa lisänä salaattia ja ruisleipää.

Resepti:
Kaija Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.