Haettu sivustolta 23.11.2024
Ainekset 6 annosta
2
rkl
rypsiöljyä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
400
g
naudan jauhelihaa
3
punajuurta
1
palternakka
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
mustapippurirouhetta
Munamaito:
3
kananmunaa
5
dl
maitoa
½
tl
suolaa
1
tl
kirveliä
valkopippuria
Päälle:
emmental-juustoraastetta
Ohje
-
Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa ja ruskista sipuleita siinä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista se.
-
Raasta pataan punajuuret ja palsternakka. Lisää suurimot, vesi ja mausteet. Hauduta seosta kannen alla 10 minuuttia.
-
Voitele uunivuoka ja siirrä seos siihen. Sekoita munamaito ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Tarjoa lisänä salaattia ja ruisleipää.
Resepti:
Kaija Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua