Helppo valmistaa. Vaikkapa kerran viikossa. Hyvä vaihtoehto tavalliselle perunamuusille ja muille perunalaatikoille.
<
Kuori jauhoiset perunat, pilko lohkoiksi ja keitä vähässä suolattomassa vedessä.
Muussaa perunat keittoveteen. Lisää tervittaessa kuumaa vettä niin että muusi on notkeaa puuromaista.
Anna muusin jäähtyä noin 70 asteiseksi.
Lisää vehnäjauhoa tai vastaavaa runsas ruokalusikallinen noin kiloon perunoita.
Uunitetaan muusi ja annetaan vetäytytä 3 tuntia 80 asteisessa uunissa.
<
Lisätään uunitettuun muusiin suola ja voi, sekä maitoa niin että muodostuu notkistettu muusi.
Uunittamisen aikana muusi saa makua. Voi maustaakin mutta silloin saatetaan peittää uunittamisen aikana muodostuneet maut. Monien mielestä näin tehty uunimuusi on parasta kun sitä ei mausteta.
Paistoon valmistettu uunimuusi laitetaan uunivuokaan ja pinnalle voidaan ripotella korppujauhoa ja voinokareita. Uunimuusi laitetaan paistumaan 140-170 asteiseen uuniin ja paistetaan noin 2 tuntia.