Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat.
Vuoan materiaali vaikuttaa paistotulokseen: hyvä tulos syntyy kuparisella, alumiinisella tai eloksoidulla kakkuvuoalla, keraaminen tai lasinen vuoka ovat hyviä ruoanlaittoon, mutta eivät kakun paistamiseen.
Muodikkaat silikonivuoat ovat käteviä, mutta munakakku saattaa helposti heilahtaa ja kakku lässähtää, jos vuoka ei ole vakaa.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtain vispilöin kuohkeaksi vaahdoksi.
Aavistuksenkin rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen.
Paras valinta on teräs- tai lasikulho, sillä ne ainakaan eivät ole rasvaisia pinnaltaan.
Käytä kakkupohjaan yhtä paljon munia, jauhoja ja sokeria, 1 lasi on hyvä mitta kaikille.
Jauhoiksi parhaita ovat karkeat tai erikoisvehnäjauhot.
Kakun paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuus, kakkuvuoan laakeus / korkeus, koska paksu (korkea) kakku kypsyy pidempään.
Kakku on kätevintä irrottaa irtopohjavuoasta, tee se vasta kun kakku on hieman jäähtynyt.
Muusta kuin irtopohjavuoasta kumoa kakku muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen, jotta kakku ei takerru jäähtyessään kiinni vuoan reunoihin.
Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä irtoaa ulos vuoastaan.
Ainekset 10-15:lle annosta
Ohje
- Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla.
- Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi kulhossa.
- Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 min riippuen vuoan laakeudesta.
Neljän munan sokerikakkupohjasta tehtävä kakku riittää 10-15 hengelle, vuoan koko 20-24 cm. Kuuden munan kakku 20 hengelle, vuoan koko 24-26 cm.
Millaisen täytekakun leipoisin?
Täytekakkupohjasta voit leipoa monenlaisia kakkuja, katso esimerkkejä reseptihaustamme tai reseptipankkimme täytekakuista.
Mikäli tarvitset kananmunattoman kakkupohjan ohjeen, se löytyy täältä.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to kakku kohosi keskeltä mutta by Anonymous (not verified)
In reply to Kakun lässähtämiseen on by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko sokerin korvata by Anonymous (not verified)
Vaahdottelin kananmunat oikein urakalla ja huolella (ei nyt ihan marengiksi, mutta paksuksi vaahdoksi) ja lisäsin sitten sokerin ja lopuksi jauhon. Tuli oikein kuohkeaa ja sienimäistä, mutta myös sillä tavalla jämptiä että sai helpolla leikattua ylimääräiset "kannet" pois.
Kumosin kakut vuoista saman tien kun uunista otin, hyvin onnistui eikä tarttunut kiinni, ei myöskään lässähtänyt.
Tein kolme pyöreää vuoallista kerroskakkua varten. Siihen meni yllättävän paljon aineksia, 12 munaa ja 4 lasillista sokeria ja jauhoa kutakin. Siinä oli ehkä hiukan ylimääräistäkin että olisi oikeastaan saanut tuolla neljä vuoallista, en ottanut huomioon että taikina kohoaisi uunissa niin paljon! :D
Eli juu, aina yksi lasitrio per vuoka. Tulihan muhkeaa kun änkesin neljännen lasitrion kolmen vuoan kakkuun.
In reply to Miten saada kestävä / pysyvä by Anonymous (not verified)
In reply to Miten saada kestävä / pysyvä by Anonymous (not verified)
In reply to Kookoshiutaleet sopivat tosi by Anonymous (not verified)
In reply to Miten saada kestävä / pysyvä by Anonymous (not verified)
In reply to Onnistuu todella hyvin ilman by Anonymous (not verified)
Taidanpa kokeilla seuraavaksi juustokakkua, johon ei tarvita uunia.
Vatkasithan munat ja sokerin hyvin vaahdoksi ja muistit paistaa pohjan uunin alaosassa. Vuoan koko vaikuttaa myös paistoaikaan eli miten laakea vuoka on. Älä lannistu!
Terv.Kuluttajaneuvonta
Monet juhlat kehuttu pohjani
6 munaa
3 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
6 rkl kuumaa vettä