Mansikkatäytekakku sokerikakkupohjalla on hyvin perinteinen täytekakku. Kakun täytteessä käytetään mansikkaa, banaania sekä rahka-kermavaahtoa. Kakun koristelussa käytetään tuoreita mansikoita tai pakastemansikoita. Marjat viimeistellään hyytelösokerista valmistetulla kiilteellä.
Tämä kolmen raaka-aineen kakkupohja valmistuu verrattain helposti ja nopeasti. Kun kanamunat ja sokeri vatkataan paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi, niin taikinaan ei tarvitse lisätä edes leivinjauhetta. Kakkupohja kohoaa kauniin tasaisesti paiston aikana.
Voit valmistaa tällä samalla ohjeella myös erilaisia täytekakkuversioita vaihtelemalla täytteeseen erilaisia marjoja ja pehmeitä hedelmiä.
Ainekset 10-15 annosta
Ohje
- Voitele ja levitä tarvittaessa tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20-22 cm) korppujauhoilla, tai laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille leivinpaperi suikaleet.
- Vatkaa kulhossa huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauhot varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon. Älä vatkaa taikinaa enää tässä vaiheessa, vaan nostele taikina lastalla sekaisin.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 25-30 minuutin ajan, tai kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Mansikkatäyte ja kakun kokoaminen
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Lisää joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa seos vielä hyvin sekaisin.
- Pilko tuoreet marjat ja siivuta banaani.
- Nosta yksi pohjakerros tarjoilulautaselle. Voit käyttää myös irtopohjavuoan reunusta apuna ja kasata kakun sen sisään tarjoiluastialle. Kostuta pohjaa kevyesti pullasutia apuna käyttäen. Levitä kakkulevyn päälle puolet mansikkasoseesta sekä pilkottuja mansikoita. Lusikoi marjojen päälle puolet rahkatäytteestä. Nosta seuraava kakkupohjakerros täytteen päälle. Kostuta ja paina kevyesti, jotta pinnasta tulee tasainen. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.
- Kostuta ja täytä kuten edellä, mutta käytä toiseen väliin hedelmäpaloja, esim. banaaniviipaleita. Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.
- Siivuta tuoreet mansikat ja levitä ne täytekakun päälle haluamallasi tavalla. Jos käytät koristelussa pakastemansikoita, niin sulata ne kohmeisiksi, jotta saat keikattua ne puoliksi tai siivuiksi, tai käytä mansikat kokonaisina.
- Valmista kiille kuumentamalla mansikkamehu kiehuvaksi kattilassa. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta vielä uudestaan. Anna jäähtyä hetki, koko ajan sekoittaen. Sivele kiille marjojen päälle pullasudilla. Jos haluat paksumman kiillekerroksen, niin lusikoi kiille marjojen päälle.
- Vatkaa vielä kuorrutteen vispikerma paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vielä hyvin. Pursota kuorrute kakun sivuille ja reunoille haluamallasi tavalla. Säilytä kakku kylmässä tarjoiluun asti.
Kakku isoihin juhliin
Jos tarvitset juhliin todella ison kakun, tee 4 kääretorttulevyä (1 levy = 1 annos kakkutaikinaa yllä olevalla ohjeella) ja kokoa niistä iso levykakku.
Kommentteja ja keskustelua