Tämä kakkuresepti sopii isompiin juhliin.

Voit tehdä myös pienemmän n. 6-8 hengen kakun n. 18-20 cm vuokaan, pienennä tällöin annos puoleen.

Tee kakku vaiheittain juhlia edeltävinä päivinä.

Elina Halttunen, Christina Aaltio ja Arja Savela valmistivat Juhlakakun Sitrustäytteellä Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

Ainekset noin 15-18:lle annosta

Kakkupohja:
6
munaa
3
dl
sokeria
tl
leivinjauhetta
Leivitykseen:
rasvaa
Kostutus:
n.2
dl
sitrusliköörivettä, esim. limoncelloa + vettä tai vaaleaa mehua (esim. vedellä laimennettua sitruunamehua)
Täyte:
200
g
lemon curdia
400
g
satsumia tai greippejä pieneksi pilkottuna
2
dl
kuohukermaa tai vastaavaa (1 tlk, voi olla laktoositon)
250
g
mascarpone-tuorejuustoa
200
g
sitruunarahkaa
2-3
rkl
sitruslikööriä, esim. limoncelloa tai sitruunamehua + sokeria
Kakun kuorrutus:
500
g
vaahtokarkkisokerimassaa tai kaulintamassaa

Ohje

  1. Ota raaka-aineet huoneenlämpöön muutama tunti ennen kakkupohjan valmistusta, koska munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija n. 26 cm) ja leivitä vuoan pinta leseillä. Vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot ja sekoita ne vaahtoon. Älä vatkaa.

  2. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 20-30 min. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja rahka. Mausta sitrusliköörillä tai sitruunamehulla ja halutessasi hieman sokerilla. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä.

  4. Aseta alin levy tarjoiluvadille, kostuta sitrusvedellä käyttäen lusikkaa tai sivellintä. Levitä päälle lemon curdia, hedelmäpaloja ja tuorejuustorahkaa. Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti. Kostuta ja tee toinen väli kuten edellinen. Nosta kolmas kakkulevy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen.

  5. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä vähintään muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Levitä kakun pinnalle ohut kerros lemon curdia.

  6. Tee valmiista vaahtokarkkisokerimassasta kakun pinta. Kauli massa ohueksi isoksi levyksi ja muotoile tasaisesti kakun päälle painellen. Koristele mieleiseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.