Vadelmien maku sopii yhteen hyvin juuston kanssa. Tässä on ohje kevyehkölle vadelma-tuorejuustopiiraalle, piiraassa on käytetty kevyttuorejuustoa ja kevytkermaa.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta

Pohja:
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
sokeria
½
dl
pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
1
dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
1
muna
Tuorejuustotäyte:
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. sitruunatuorejuusto tai Philadelphia 5 %)
1
dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
½
dl
sokeria
1
muna
1
tl
vaniljasokeria
Päälle:
5
dl
vadelmia
Leivitykseen:

Ohje

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle.
  2. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle juustoseos ja sen päälle vadelmat.
  3. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.

VINKKI: Oletko innokas kotipuutarhuri tai vasta aloitteleva viherpeukalo? Lue artikkeli vadelman kasvatuksesta. Vinkit tarjoaa Viherrinki!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.