Vadelmapiirakka on valmistettu sinkulle, yhden hengen yhden kerran herkutteluun.
Piirakka syntyy muutamassa minuutissa mikroaaltouunissa. Paistettu kuituinen kauramuru antaa kauniin värin piirakalle.
Parhaimmillaan piirakka on kesällä tuoreista vadelmista, mutta myös kotimaiset pakastemarjat sopivat. Lämmin vadelmapiirakka kylmällä vaniljajäätelöllä ja lakritsikastikkeella vie kielen mennessään.
Etsi pieni n. 10-12 cm halkaisijaltaan oleva mikroaaltouunin kestävä astia, paistosvuoka tai lautanen, jossa on jonkin verran reunoja (3-5 cm).
Mittaa rasva suoraan tähän valitsemaasi pieneen paistosvuokaan. Laita se mikroaaltouuniin kuvun alle ja lämmitä sen verran (30 s), että rasva sulaa. Mittaa pienessä vuoassa olevan sulan rasvan joukkoon hunaja ja hiutaleet, sekoita lusikalla tasaiseksi. Mittaa päälle jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita ne hiutaleseokseen. Lisää vielä ½ dl kermaviiliä ja sekoita taikina tasaiseksi ja painele matalaksi piirakkapohjaksi. Kypsennä pohjaa mikroaaltouunissa (800W) n. 2 min.
Sulata tässä vaiheessa paistinpannulla muruseoksen rasva. Lisää siihen hunaja ja hiutaleet, mausta kardemummalla. Voit tehdä kauramurun halutessa myös mikrossa, sulata ensin rasva kipossa ja lisää muut aineet. Ruskeamman värinen kauramuru syntyy kuitenkin paistinpannulla.
Lisää 2 minuuttia kypsyneelle piiraspohjalle vadelmat ja muruseos. Jatka kypsentämistä 1 minuutti. Anna vetäytyä pari minuuttia ja nauti! Piirakka on herkullista vaniljajäätelön ja lakritsikastikkeen kanssa.
VINKKI: Voit käyttää piirakkaan myös karhunvadelmia tai pienehköjä mansikoita.