Onko vain isommissa marketeissa kondensoitua maitoa?
Tässä korkeamallisen juustokakun pohjassa yhdistyvät herkullinen kauramurotaikina ja maitosuklaa. Täyte on amerikkalaiseen tyyliin täyteläinen ja herkullinen. Kondensoitu maito, jota saa ostaa säilyketölkissä, antaa piirakalle juuri sen oikean maun.
Koristele hyytynyt kakku kauniisti vadelmilla. Myös karhunvatukat ovat erittäin kaunis koriste tähän kakkuun!
Jos mielesi tekee klassista juustokakkua suklaisella twistilla, kokeile suklaapohjaista juustokakkuamme!
Ainekset 10-12:lle annosta
Ohje
- Sulata pakastetaikina, ohjeeseen tarvitaan ½ pkt taikinaa. Rouhi maitosuklaa hienoksi ja sekoita se sulaneeseen taikinaan käsin painellen. Pingota leivinpaperia pienehkön irtopohjaisen vuoan pohjalle (halkaisija n. 22 cm) ja laita reunat kiinni. Levitä taikina käsin painellen vuoan pohjalle. Kypsennä kakkupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liian pitkään, ettei pohja kuivu.
- Valmista pohjan jäähtyessä täyte. Vispaa kondensoitu maito, tuorejuusto ja rahka kulhossa vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.
- Pidä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min ja liuota ne sen jälkeen kiehuvaan maitoon (esim. lasissa mikroaaltouunissa) niin, että seos juuri ja juuri kiehahtaa. Anna liivatemaidon jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.
- Levitä kypsän jäähtyneen pohjan päälle runsaasti vadelmia. Sekoita liivatemaito vaahtoon ja levitä täyte vadelmien päälle vuokaan, tasoita pinta. Anna täytteen hyytyä viileässä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele ennen tarjoilua.
VINKKI: Leivo lopusta taikinasta murotaikinapikkuleipiä. Voit käyttää ohjeessa myös tavallista Pyöreää makeaa piirakkataikinaa. Taikinan joukkoon voit sekoittaa rouhittua suklaata.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Onko vain isommissa marketeissa kondensoitua maitoa?
In reply to Onko tuo kondensoitu maito by Anonymous (not verified)
In reply to Miten tuon voisi tehdä ilman by Anonymous (not verified)
In reply to Kauniin näköinen!!!!! by Anonymous (not verified)