Kinkkuhyrrät ovat herkullinen ja helppo tarjottava juhliin, illanistujaisiin tai vaikka rentoon viikonloppuhetkeen. Ne voi valmistaa etukäteen, jopa 1–2 päivää ennen tarjoilua, mikä tekee niistä täydellisen valinnan kiireisiin juhlavalmisteluihin.
Voit varioida täytteitä mielesi mukaan – esimerkiksi savunmakuinen kinkku tuo hyrrille täyteläisen maun, ja eri makuisilla tuorejuustoilla saat helposti vaihtelua. Jos vieraiden joukossa on kasvissyöjiä, osasta hyrristä voi jättää kinkun pois ja lisätä tilalle purjosipulia tai muita kasviksia. Käytä Myllyn Paras Isoja Lehtitaikinalevyjä pohjana, niin saat taatusti onnistuneita ja lehteviä kinkkuhyrriä.
Ainekset 30-40 annosta
Ohje
- Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä. Kauli Isoa Lehtitaikinalevyä n. puolet leveämmäksi kokoon n. 30 x 40 cm.
- Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
- Leikkaa viilenneestä rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Tekstissä mainitaankin, että by Anonymous (not verified)
In reply to Kuvassa niin kauniita mutta by Anonymous (not verified)
In reply to Olihan rulla jäähdytetty by Kuluttajaneuvonta
In reply to Tein näitä tenaville by Anonymous (not verified)
Laitoin ruohosipulituorejuustoa ja ripottelin täytteen päälle pippurisekoitusta antamaan makua.
Siitä huolimatta, rullat onnistui täydellisesti! Tajuttomia <3 Nam! Varmasti uusiksi teen.
Täytevaihtoehtoja voisi olla enemmän reseptiin kirjoitettuna, nämähän voi täyttää melkein millä vain!
tuli viiden sentin korkousia pieniä kapeita torneja, mitä tein väärin??!
Maku oli kyllä hyvä, leikkaisin seuraavat hiukka lyhemmät ja painoin ne alemmas, mutta kuvan mukaisia niistä ei tullut.
Torttutaikina paketissa lukee, että kauli taikinalevyjä noin puolen PIDEMMÄKSI, siinä varmaan meni pieleen?!
tuli viiden sentin korkousia pieniä kapeita torneja, mitä tein väärin??!
Maku oli kyllä hyvä, leikkaisin seuraavat hiukka lyhemmät ja painoin ne alemmas, mutta kuvan mukaisia niistä ei tullut.
Terv.Kuluttajaneuvonta