Jääpalamuotin avulla voi valmistaa kätevästi maistuvia napostelupaloja.
Paras jääpalamuotti on tavallinen perusversio, jossa on pienehköt ruudut ja ruudukon reunat tulevat joka kohdasta ylös asti (usein 3 x 6 ruutua).
Kolot tulee sivellä öljyllä, jotta taikina ei tartu kiinni.
Kahdesta levystä syntyy jääpalamuotin ruutujen verran pikkupaloja.
Voitaikina on voilla leivottu lehtevä taikina ja sisältää pienen määrän voin laktoosia (vähälaktoosinen). Torttutaikina on puolestaan laktoositon, kasvimargariinilla leivottu taikina.
Katso myös resepti Joulutortut jääpalamuotilla, jossa torttujen täytteenä onkin makeaa hilloa ja suklaata. Tästä reseptistä löydät myös vaihekuvat torttujen tekoon!
Kommentteja ja keskustelua