Tuliset Salami-Voisarvet ovat kätevää tarjottavaa pikkujouluihin, uuteen vuoteen tai vaikka itsenäisyyspäivän juhliin.

Pakastetaikinoista voi valmistaa muutakin kuin joulutorttuja eli monenlaista suolaista naposteltavaa.

Sarvista voi tehdä eri kokoisia, minisarvia tai jättisarvia.

Salamin tilalla voi käyttää melkein mitä vain, katkarapuja, savulohta, kinkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja jne.

Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225-asteessa, jotta lehtevyys säilyy ja uunin keskitasolla, jotta ne eivät pala pohjistaan.

Pikkupalojen paistoaikaan vaikuttaa niiden koko ja uunisi tehokkuus, ole tarkkana.

Ainekset 10 kpl annosta

Täyte:
n.200
g
salamia tai meetvurstia suikaleina
1
paprika
1
tl
chilijauhetta tai 1 punainen chili
100
g
chili(pippuri)tuorejuustoa
1
rkl
yrtti-pippuriseosta tms.
Voiteluun:
kananmunaa

Ohje

  1. Suikaloi tai silppua salami. Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja edelleen pieneksi silpuksi.
  2. Leikkaa sulaneet taikinalevyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki.
  3. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2–3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle salami-paprika-chilisilppu ja mausta. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin.
  4. Voitele halutessasi munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 17 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. kolmella eri juustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.