Kinkkuhyrrät ovat herkullinen ja helppo tarjottava. Hyrrät voi valmistaa etukäteen, jopa 1–2 päivää ennen tarjoilua, mikä tekee niistä täydellisen valinnan kiireisiin juhlavalmisteluihin.

Voit varioida täytteitä mielesi mukaan – esimerkiksi savunmakuinen kinkku tuo hyrrille täyteläisen maun, ja eri makuisilla tuorejuustoilla saat helposti vaihtelua. Jos vieraiden joukossa on kasvissyöjiä, osasta hyrristä voi jättää kinkun pois ja lisätä tilalle kasviksia. Käytä Myllyn Paras Iso Lehtitaikinaa pohjana, niin saat taatusti onnistuneita ja lehteviä kinkkuhyrriä.

Ainekset 30-40 annosta

Täyte:
200-300
g
palvikinkkua
2-3
punaista tai keltaista paprikaa
200
g
valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
(yrttimaustetta)

Ohje

  1. Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä. Kauli taikinalevyä n. puolet leveämmäksi kokoon n. 30 x 40 cm.
  2. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
  3. Leikkaa viilenneestä rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.