Valkosuklaatorttu on leivottu tässä hiutalepohjaan. Voit myös kokeilla hiutaleiden tilalle murustettuja piparkakkuja. 

Pohjaa ei tarvitse lainkaan kypsentää uunissa, joten tämä torttu on nopea ja helppo valmistaa. 

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 28-30 cm, noin 8 annosta

Torttupohja:
1
dl
sokeria
¾
dl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
100
g
sulatettua voita
¾
dl
maitoa tai kahvia
(1
rkl
rommia, kahvilikööriä tai rommiaromia)
Täyte:
4
liivatelehteä
1
dl
maitoa
100
g
valkoista suklaata
1
muna
1
dl
sokeria
1
dl
kookoshiutaleita
2
dl
kuohukermaa
Päälle:
viinirypäleitä ja satsumia
dl
appelsiini- tai omenatuoremehua (+ likööriä)
3
liivatelehteä

Ohje

  1. Sekoita kaikki torttupohjan ainekset keskenään. Kaada seos voidellulle piirakkavuoalle (halkaisija n. 28 cm) ja painele taikina käsin tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin.

  2. Valmista täyte. Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä. Kuumenna maito ja sulata liivatelehdet siihen. Sulata valkoinen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sekoita se maito-liivateseokseen. Vatkaa erikseen sokeri ja muna vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja maitosuklaaseos ohuena nauhana vatkaten. Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset vatkaten.

  3. Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa. 

  4. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet 1½ dl:aan kuumaa mehua. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä. Asettele satsumaviipaleita ja viinirypäleitä kauniisti tortun päälle koristeeksi ja kaada liivatemehu kiilteeksi tortun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.