Valkosuklaatorttu on leivottu tässä hiutalepohjaan. Voit myös kokeilla hiutaleiden tilalle murustettuja piparkakkuja.
Pohjaa ei tarvitse lainkaan kypsentää uunissa, joten tämä torttu on nopea ja helppo valmistaa.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 28-30 cm, noin 8 annosta
Ohje
-
Sekoita kaikki torttupohjan ainekset keskenään. Kaada seos voidellulle piirakkavuoalle (halkaisija n. 28 cm) ja painele taikina käsin tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin.
-
Valmista täyte. Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä. Kuumenna maito ja sulata liivatelehdet siihen. Sulata valkoinen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sekoita se maito-liivateseokseen. Vatkaa erikseen sokeri ja muna vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja maitosuklaaseos ohuena nauhana vatkaten. Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset vatkaten.
-
Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa.
-
Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet 1½ dl:aan kuumaa mehua. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä. Asettele satsumaviipaleita ja viinirypäleitä kauniisti tortun päälle koristeeksi ja kaada liivatemehu kiilteeksi tortun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Ei liian makea. Oikein namuskia! Tahtoo lisää.
-kati-