Merellinen lohi-katkarapupiirakka sopii täydellisesti kevään juhlahetkiin sekä ympäri vuoden erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Saat kerralla tehtyä pellillisen lehtitaikinapiirakkaa, joka on näppärästi leikattavissa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Tämä piirakka sopii niin cocktailtilaisuuteen pieninä suupaloina, tai ruokaisampana tarjottavana vaikka vappupiknikille.

Pohjana on käytetty Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä, jonka käyttö on helppoa. Taikina vaan sulatetaan ja kaulitaan hieman ohuemmaksi. Täyte lisätään lehtitaikinalevyn keskelle ennen piirakan paistamista.

Täytteeseen merellistä makua tuovat lämmin ja kylmäsavustettu lohi sekä katkaravut. Täytteeseen on saatu inspiraatiota perinteisestä skagen-leivästä, jossa toistuu nämä samat maut. Koristele piirakka lopuksi esimerkiksi rucolalla, versoilla tai yrteillä. Myös syötävät kukat sopisivat täydellisesti tämän piirakan koristeluun.

Ainekset annosta

1
kananmuna
(seesaminsiemeniä)
200
g
ranskankermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
savulohta
200
g
katkarapuja
noin 10
g
tuoretta tilliä
1
pieni punasipuli
1
rkl
sitruunamehua
noin 1/2
tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
100
g
kylmäsavulohta
rucolaa, versoja ja/tai yrttejä

Ohje

  1. Ota lehtitaikinalevy sulamaan huoneenlämpöön pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa sulanut taikina ja nosta se leivinpaperin päälle.
  2. Kauli taikinaa hieman leveys ja pituussuunnassa.
  3. Leikkaa reunat tarvittaessa tasaiseksi ja tee kevyet viillot noin 3 cm reunasta, jotta saat taikinalevyyn selkeät reuna-alueet.
  4. Riko kananmuna lasissa ja voitele pullasutia apuna käyttäen taikinan reunat kananmunalla. Ripottele halutessasi reunoille hieman seesaminsiemeniä.
  5. Valmista täyte mittaamalla kulhoon voitelussa käytetty kananmuna, ranskankerma, tuorejuusto, savulohi sekä sulatetut ja valutetut katkaravut. Voit jättää hieman katkarapuja piirakan koristeluun.
  6. Hienonna tilli ja punasipuli. Lisää niistä noin 2/3 täytteen joukkoon yhdessä sitruunamehun kanssa.
  7. Mausta täyte suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.
  8. Lusikoi täyte lehtitaikinalevyn keskiosaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle loput katkaravut sekä punasipulia.
  9. Paista piirakkaa 220 asteisessa uunissa noin 20minuutin ajan. Voit suojata piirakan paiston aikana foliolla, jotta piirakka ei ota paiston aikana liikaa väriä pintaan.
  10. Lisää lopuksi piirakan päälle vielä kylmäsavulohta sattumiksi haluamallasi tavalla ja jatka paistamista vielä noin 5-10 minuutin ajan.
  11. Ripottele valmiin piirakan päälle hienonnettua tilliä ja koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi rucolalla, versoilla tai yrteillä.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.