Tämä herkullinen pastagratiini on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa vaivattoman ja maukkaan arkiruoan. Myllyn Paras Pikku Kierrepasta toimii loistavana pohjana tälle täyteläiselle ruoalle, jossa kasvisten, peston ja kerman yhdistelmä tuo makumaailmaan raikkautta ja täyteläisyyttä. Pinnalle ripoteltu juustoraaste kruunaa gratiinin mehevän kuorrutteen. Tämä ruoka sopii niin koko perheelle kuin illallisvieraillekin – ja se valmistuu helposti yhdellä uunivuoalla!

Ainekset 4-6 annosta

2
l
vettä
1
tl
suolaa
500
g
kasviksia (esim. parsakaali, kukkakaali, kesäkurpitsa)
1
prk
vihreää pestoa (190 g)
2
dl
kermaa
200
g
ranskankermaa
200
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. 
  2. Pilko kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää kiehuvan veden joukkoon kasvikset yhdessä pastan kanssa. Keitä n. 8 minuutin ajan. 
  3. Kaada pasta ja kasvikset lävikköön. Lisää pasta-kasvisseos uunivuokaan (n. 30 x 20 cm) ja sekoita joukkoon pesto.
  4. Sekoita erillisessä kulhossa kerma, ranskankerma ja juustoraaste. Lusikoi seos pastan ja kasvisten päälle.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuutin ajan. Voit laittaa tarvittaessa folion suojaamaan gratiinia paiston loppuvaiheessa. 
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.