Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, ø 25 cm. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi, siirrä levy vuokaan, niin että se peittää pohjan ja noin 3 cm:n verran reunaa. Tue taikinareuna alumiinifoliosta rutistetulla nauhalla. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Poista alumiinifolio ja jäähdytä pohja.
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna puoli desiä ruusunmarjasosetta kiehuvaksi ja liuota valutetut ja hyvin puristetut liivatelehdet ruusunmarjasoseeseen. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrouunin sulatusteholla.
Vatkaa tuorejuuston rakenne sileäksi. Lisää mascarpone, kerma sekä vaniljasokeri ja jatka vatkaamista kunnes seos on sileää ja sakeus paksun kiisselimäistä. Lisää ruusunmarjasose ja liivateseos joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää valkosuklaasula kertakaatona joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi ja valuta se pohjan päälle vuokaan. Tasoittele pinta, peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja siirrä vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.
Mittaa ruusunmarjakinuskin aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Irrota kakku vuoan laidasta pyöräyttämällä kierros terävällä veitsellä. Avaa salpa, poista rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Anna kakun sulaa jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.
Levitä ruusunmarjakinuskia täytteen päälle ja viimeistele pinta kuivatuilla luomuruusun terälehdillä ja myslillä. Laita loput ruusunmarjakinuskista pikkukulhoon tarjolle.
Vinkki!
Kakun muropohja on rapsakka, joten käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä ja leikkaa ensimmäinen pala varoen.
Kommentteja ja keskustelua