Ainekset 15-20:lle annosta

Pohja:
Täyte:
2
liivatelehteä
200
g
valkosuklaata
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
250
g
mascarponea
1
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
200
g
ruusunmarjasosetta
1
rkl
vaniljasokeria
Ruusunamarjakinuski:
150
g
ruusunmarjasosetta
½
sitruunan mehu
1
dl
vettä
2
dl
sokeria
Koristeluun:
ruusunmarjoja tai luomuruusun terälehtiä
mysliä

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, ø 25 cm. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi, siirrä levy vuokaan, niin että se peittää pohjan ja noin 3 cm:n verran reunaa. Tue taikinareuna alumiinifoliosta rutistetulla nauhalla. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Poista alumiinifolio ja jäähdytä pohja.

  2. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna puoli desiä ruusunmarjasosetta kiehuvaksi ja liuota valutetut ja hyvin puristetut liivatelehdet ruusunmarjasoseeseen. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrouunin sulatusteholla.

  3. Vatkaa tuorejuuston rakenne sileäksi. Lisää mascarpone, kerma sekä vaniljasokeri ja jatka vatkaamista kunnes seos on sileää ja sakeus paksun kiisselimäistä. Lisää ruusunmarjasose ja liivateseos joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää  valkosuklaasula kertakaatona joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi ja valuta se pohjan päälle vuokaan. Tasoittele pinta, peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja siirrä vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.

  4. Mittaa ruusunmarjakinuskin aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

  5. Irrota kakku vuoan laidasta pyöräyttämällä kierros terävällä veitsellä. Avaa salpa, poista rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Anna kakun sulaa jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.

  6. Levitä ruusunmarjakinuskia täytteen päälle ja viimeistele pinta kuivatuilla luomuruusun terälehdillä ja myslillä. Laita loput ruusunmarjakinuskista pikkukulhoon tarjolle.

Vinkki!

Kakun muropohja on rapsakka, joten käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä ja leikkaa ensimmäinen pala varoen.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.