Ainekset noin 15 - 20 kpl annosta

400
g
bataattia
3
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
pala hiivaa
1
tl
suolaa
2
tl
hunajaa
2
tl
inkivääritahnaa
2
rkl
oliiviöljyä
Voiteluun:
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa

Ohje

  1. Kuori ja paloittele bataatti pieniksi paloiksi. Keitä ne kypsäksi kiehuvassa vedessä - aikaa tähän kuluu kymmenisen minuuttia. Valuta bataatinpalat hyvin ja soseuta ne. Homma sujuu näppärästi sauvasekoittimella.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Yhdistä pari desiä vehnäjauhoja ja hiivallinen maito. Lisää joukkoon suola, oliiviöljy, hunaja, inkivääri ja leseseos. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen bataattisose. Lisää kaurahiutaleet ja loput vehnäjauhot.
  3. Vaivaa seos taikinaksi. Anna sen kohota peitettynä vedottomassa paikassa. Pyöritä kohonneesta taikinasta sämpylöitä. Laita ne pellille ja kohota vielä hetki peitettynä.
  4. Voitele sämpylät maidolla ja koristele pinta leseseoksella. Paista tuotoksesi 225 asteessa vajaan 15 minuutin ajan.
Resepti:
Juha Palosaari (Leivontanurkan testiryhmän satoa 3/2012)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.