Katso alla olevalta videolta vinkkejä erimuotoisten sämpylöiden tekemiseen!

Ainekset noin 20 kpl annosta

½
l
vettä tai maitoa
½
dl
hunajaa
50
g
hiivaa
½
rkl
suolaa
50
g
sulaa voita

Ohje

  1. Lämmitä neste ja hunaja kädenlämpöiseksi (tuntuu kättä lämpimämmältä) ja liuota hiiva siihen. Lisää hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
  2. Kun seos kuplii, lisää suola ja jauhot vähitellen alustaen pehmeäksi taikinaksi. Sekoita rasva taikinaan alustuksen loppuvaiheessa.
  3. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Tee esim. pitkä paksu pötkö, josta vain leikkaat paloja ja laitat palat kyljelleen leivinpaperille uunipellille. Tai pyörittele sämpylöitä, solmuja jne.
  4. Paista 225-asteisen uunin alaosassa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina ja lämpiminä!
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.