Tee kaksi taikinaa (kumpikin omaan 3½ dl nestemäärään), toinen punajuuri-perunasoseesta ja toinen pinaatista. Yhdestä taikinasta tulee 15-20 sämpylää. Sekoita sose nesteeseen. Lämmitä kädenlämpöiseksi ja liuota tähän hiiva. Lisää suola ja hunaja. Alusta jauhoja ja leseitä lisäten taikinaksi.
Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
Leivo taikinasta sämpylöitä. Laita ne uunipellille vierekkäin, jolloin ne kohoavat kiinni toisiinsa. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi.
Voitele sämpylöiden pinnat vedellä, ripottele päälle lesettä. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min sämpylöiden koosta riippuen.
Pinaattisämpylät: Aineet kuten edellä, mutta korvaa punajuurisose 150 g:lla pakastepinaattia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet