Porkkanaraaste antaa mehevyyttä ja makua sämpylöihin. Käytä hyödyksi mahdollisesti tähteeksi jäänyttä porkkanaraastetta.

Mikäli haluat voimakkaan porkkanan maun, tee sämpylät lisäksi porkkanamehuun.

Älä paista sämpylöitä liikaa, jotta ne eivät kuivu.

Mikäli peität leivinliinalla sämpylät heti paistamisen jälkeen, saat pehmeän kuoren sämpylöille ja mikäli sivelet tai ruiskutat vettä sämpylöiden pinnalle paiston loppuvaiheessa ja jätät ne peittelemättä uunista pois ottamisen jälkeen, saat rapeakuorisia sämpylöitä.

Ainekset 20-25 kpl annosta

5
dl
laktoositonta maitoa tai maitojuomaa
3-4
dl
hienoa porkkanaraastetta
50
g
hiivaa
2
tl
suolaa
100
g
voita tai margariinia

Ohje

  1. Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipävehnäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva.

  2. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

  3. Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi.

  4. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.