Tuorekakku on maidoton, munaton ja vegaaninen eli sopii moniin tilanteisiin tarjottavaksi, jos seurueessa on erikoisruokavalioita noudattavia.

Käytä koristeluun kauden tuoreita marjoja ja yrttejä sekä syötäviä kukkia, myös sulatetut pakastemarjat sopivat.

Jos käytät kakkuun pakastemarjoja, niiden tulee sulaa huoneenlämpöön, koska pakastemarjat jähmettävät täytteen liian aikaisin. Jos näin pääsee käymään, lämmitä seosta vesihauteessa tai mikrossa.

Tähän tuorekakkuun sopivat mainiosti punaherukat, jotka helpolla jäävät käyttämättä leivonnassa.

Ainekset 1 kakku, halkaisija 20 cm annosta

Pohja:
1
dl
kuivattuja viikunoita
1
banaani
½
dl
kookosöljyä (50 g)
1
tl
kardemummaa
Täyte:
2
dl
cashewpähkinöitä
3
dl
punaherukoita ja vadelmia
dl
kookossokeria
1
dl
kookoshiutaleita
2
tl
vaniljasokeria
1/3
tl
ruususuolaa
1
dl
kaakaovoita pieninä paloina tai raasteena (75 g)
1
dl
kookosöljyä (100 g)
Pinnalle:
viikunapaloja, kookoslastuja, vadelmia, punaherukoita, mustikoita, tuoreita yrttejä, syötäviä kukkia

Ohje

  1. Liota ennakkoon täytteeseen tulevia cashewpähkinöitä kipossa runsaassa vedessä yön yli tai ainakin 2 tunnin ajan.
  2. Valmista pohja. Mittaa viikunat ja banaanit monitoimikoneen kulhoon ja hienonna, lisää hiutaleet ja sekoita ne joukkoon. Lämmitä kookosöljyä sen verran, että voit kaataa sen juoksevana massaan. Mausta kardemummalla. Surrauta vielä kaikki tasaiseksi tehosekoittimella. Vuoraa sydänkakkuvuoka tai muu irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.
  3. Valmista täyte. Valuta liotusvesi pois cashewpähkinöistä ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon marjat (jos jäisiä, sulatetut) ja kuivat aineet massaan ja sekoita monitoimikoneessa kaikki tasaiseksi. Sulata kaakaovoipalat tai -raaste lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi nesteeksi. Lämmitä myös kookosöljyä sen verran, että se muuttuu juoksevaksi. Lisää nämä juoksevat aineet monitoimikoneen kulhossa olevaan massaan ja anna käydä, kunnes seos on sileää. Kaada täyte heti pohjan päälle kakkuvuokaan.
  4. Laita kakku jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.
  5. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele ennen tarjoilua runsain koristein: tuoreilla marjoilla, yrteillä, syötävillä kukilla ja muilla kakun raaka-aineilla. Jos kaikki kakku ei tule syötyä kerralla, säilytä kakkua jääkaapissa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Käytä vain kotimaisia pakastemarjoja tuorekakkuun

Ulkolaisia pakastemarjoja suositellaan keittämään kahden minuutin ajan tai kuumentamaan 90 asteeseen vähintään viiden minuutin ajan. Sen vuoksi käytä tuorekakkuun vain kotimaisia pakastemarjoja.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.