Raakakakku valmistuu ilman uunia.

Kakussa on täysjyväviljainen suklaapohja ja marjainen täyte, todellinen herkkukakku!

Kätevä valmistaa ajoissa ennen tarjoilua tai vierasvaraksi pakastimeen.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa tämän makoisan kakun Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset annosta

Pohja:
100
g
tummaa raakasuklaata
1
banaani
1
dl
mantelijauhetta
1
rkl
Cointreauta tai appelsiinimehua
Täyte:
3
dl
cashewpähkinöitä (liota hyvin)
1
ps
pehmeitä taateleita (200 g)
3
rkl
Cointreauta tai puristettua appelsiinimehua
½
l
jäistä marjasekoitusta (esim. puolukoita ja vadelmia)
½
dl
kookosöljyä

Ohje

  1. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään. Levitä taikina tasaisesti lusikalla painellen irtopohjavuokaan ja pakasta se.

  2. Valmista täyte: liota cashewpähkinät hyvin, kaada liotusvesi pois. Liota taatelit Cointreaussa tai appelsiinituoremehussa, älä kaada tätä nestettä pois. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja jauha ne tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä niin, että saat moussemaisen seoksen.

  3. Kaada seos pohjan päälle. Pakasta kakku. Ennen tarjoilua ota kakku jääkaappiin pehmenemään noin tunniksi. Koristele tuorein marjoin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Käytä vain kotimaisia pakastemarjoja raakakakkuun

Ulkolaisia pakastemarjoja suositellaan keittämään kahden minuutin ajan tai kuumentamaan 90 asteeseen vähintään viiden minuutin ajan. Sen vuoksi käytä raakakakkuun vain kotimaisia pakastemarjoja.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.