Tämä kakku on ihanan suklainen ilman eläinperäisiä raaka-aineita.

Ohjeessa käytetään kookoskermaa ja -maitoa. Saat ne eroteltua kätevästi kookosmaitotölkistä, kun laitat tölkin nurinpäin jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Kakkupohja kannattaa valmistaa ajoissa, jotta se ehtii jäähtyä ja kakun rakenne ehtii kiinteytyä.

Ainekset 10-15:lle annosta

Kakkutaikina:
50
g
kookosöljyä
100
g
tummaa suklaata (vegaanista)
2
dl
sokeria
2 ½
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
200
g
omenasosetta (2 dl)
1,25
dl
kookosmaitoa (4 dl tölkistä nesteosa)
Leivitykseen:
kookosöljyä
Kostutus:
n. 1 ½
dl
kahvia tai kookosmaitoa
Täyte:
150
g
tummaa suklaata (vegaanista)
150
g
vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly, maustamaton)
2,75
dl
kookoskermaa (kookosmaitotölkistä paksu kookoskermaosa)
5
dl
vadelmia ja punaherukoita / puolukoita tai muita marjoja
Päälle:
1
dl
samoja marjoja kuin täytteessä
100
g
suklaata ja konvehtia (vegaanista)

Ohje

  1. Sulata taikinaa varten kookosöljy kattilassa ja lisää suklaapalat varovasti sulamaan siihen, anna jäähtyä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenasose suklaan joukkoon. Avaa kookosmaitotölkki ja mittaa nesteosa suklaaseoksen joukkoon. Säästä paksu kermaosa täytteeseen, jätä se tölkkiin ja laita takaisin viileään.

  2. Yhdistä sekoittamasi kuivat aineet ja juokseva kookos-suklaa-omenaseos keskenään paksuksi kakkutaikinaksi.

  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (sydän)kakkuvuokaan, halkaisijaltaan 18-20 cm. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–45 minuuttia.

  4. Katso, että kakun reunat ovat irti vuoasta ja kumoa kuuma kakku. Anna jäähtyä hetki ja laita kakku takaisin vuokaan. Anna kakun jäähtyä kunnolla viileässä kelmulla peitettynä, mieluiten seuraavaan päivään.

  5. Valmista täyte. Sulata suklaa isossa kipossa vesihauteessa. Ota sula suklaa pois vesihauteesta ja anna jäähtyä hetken. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vaahdoksi, noin 1 minuutti sähkövatkaimella. Lisää jähmettynyt kookoskerma tölkistä ja jatka vatkaamista, kunnes saat tasaisen paksun vaahdon, noin 2 minuuttia sähkövatkaimella.

  6. Leikkaa kakku 3 osaan. Kostuta kakkupohjaa kahvilla tai kookosmaidolla. Levitä kakulle kerros marjoja. Levitä päälle 1/3 moussesta. Tee toiseen kerrokseen samanlainen täyte, toki voit käyttää kerroksissa eri marjoja. Laita kolmas levy päälle ja kostuta vielä sekin. Paina pinta tasaiseksi.

  7. Levitä kakun pinnalle loppu 1/3 kuorrutetta lusikalla rennosti pyöräytellen. Koristele marjoin, vegaanisella suklaarouheella ja konvehdeilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.