Punajuuresta saat mukavasti lisämakua jauhelihapihveihin. Pihvit on helppo muotoilla ja kun pihvit kypsyvät uunissa, ehdit mukavasti valmistaa kermaviilikastikkeen (sinihomejuustolla) ja salaatin sekä keittää pastaa tai perunat. Jos punajuuri ei ole sinun juttusi, kokeile klassisia jauhelihapihvejä.

Ainekset noin 12 kpl annosta

5
kypsäksi keitettyä punajuurta (n. 400 g)
1
iso (puna)sipuli
400
g
jauhelihaa
2
munaa
½-1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
tl
yrttiseosta tai ½ dl tuoretta yrttisilppua (esim. oregano ja timjami)

Ohje

 

  1. Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Nosta leivinpaperi uunipannulle. Raasta kypsät (aiemmin keitetyt) punajuuret melko hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja paahda silppu pannulla. Sekoita kaikki aineet niin, että syntyy tasainen massa.
  2. Pyöritä taikinasta noin 12 palloa. Litistä ne pihveiksi kämmenten välissä ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa pihvit kermaviilikastikkeen ja salaatin, pastan tai perunoiden kanssa. 

 

Resepti:
Arja Elina Laine

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.