Punajuuresta saat mukavasti lisämakua jauhelihapihveihin. Pihvit on helppo muotoilla ja kun pihvit kypsyvät uunissa, ehdit mukavasti valmistaa kermaviilikastikkeen (sinihomejuustolla) ja salaatin sekä keittää pastaa tai perunat. Jos punajuuri ei ole sinun juttusi, kokeile klassisia jauhelihapihvejä.
yrttiseosta tai ½ dl tuoretta yrttisilppua (esim. oregano ja timjami)
Ohje
Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Nosta leivinpaperi uunipannulle. Raasta kypsät (aiemmin keitetyt) punajuuret melko hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja paahda silppu pannulla. Sekoita kaikki aineet niin, että syntyy tasainen massa.
Pyöritä taikinasta noin 12 palloa. Litistä ne pihveiksi kämmenten välissä ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa pihvit kermaviilikastikkeen ja salaatin, pastan tai perunoiden kanssa.