Jauhelihapihvit ovat suomalaisten perinteistä kotiruokaa. Tästä saat mainion perusohjeen, jota voit myöhemmin höystää esimerkiksi yrttimausteilla, valkosipulilla tai chilillä.

Reseptin pihvit voit paistaa joko paistinpannulla tai uunissa. Uunissa paistaessa ylimääräistä rasvaa ei tarvita ja pihvit yleensä pysyvät helpommin koossa. 

Valmiiden jauhelihapihvien kanssa sopii hyvin esimerkiksi perunamuusi tai perunat sekä puolukkahillo tai ruskea kastike. Pastakin on oiva lisäke jauhelihapihveille. Pihvit sopivat erinomaisesti myös hampurilaispihveiksi!

Tästä taikinasta saat myös maukkaan ja mehevän jauhelihamurekkeen. Laita tällöin taikina voideltuun uunivuokaan ja tasoita murekkeen pinta veteen kastetulla veitsellä. Paista mureketta 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ainekset 4-6:lle annosta

2
dl
kermaviiliä
1
muna
½
kg
jauhelihaa
Lisäksi taikinaan:
1-2
sipulia
1
tl
suolaa
½
tl
maustepippuria
¼
tl
valkopippuria
1
tl
paprikajauhetta
tai
1
ps
sipulikeittoainesta
1
dl
vettä

Ohje

  1. Sekoita korppujauhot kermaviiliin. Lisää muna ja jauheliha. Lisää maustavat aineet taikinaan tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet turvottanut vedessä n. 5 minuuttia.

  2. Sekoita tasaiseksi jauhelihamureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä (tai pyöryköitä). 

  3. Kypsennä jauhelihapihvit paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

VINKKI! Katso myös ihanat klassikko-ohjeemme lihapulliin sekä Lindströmin pihveihin ja sienikastikkeseen!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.