Tee riisihiutaleista maitoon puuropohja, johon lisäät raasteet.

Raasteiksi sopivat esim. porkkana, sipulit, kaalit, punajuuri jne.

Tuorejuustoilla saat makua pihveihin ja munan tarkoitus on sitoa pihvien koostumus.

Ainekset 15-20 kpl annosta

5
dl
maitoa tai kauramaitoa
100
g
kaaliraastetta
200
g
porkkanaraastetta
1
sipuli hienonnettuna
(2-3
valkosipulinkynttä puristettuna)
100
g
(valkosipuli)tuorejuustoa
2
munaa
½
tl
yrttisuolaa
½
tl
hienonnettua valkopippuria
½-1
tl
rakuunaa tai persiljaa (tuoreyrttinä enemmän)

Ohje

  1. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi, lisää siihen raasteet ja hienonnettu sipuli ja anna kiehahtaa uudelleen. Lisää riisihiutaleet ja anna kypsyä 3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, lisää tuorejuusto, munat ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.

  2. Ota taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ne pyöreiksi pihveiksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Nauti kuumina esim. puolukkahillon tai karpalohyytelön kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.